Liverpool vs Man City Carling Cup Preview

Liverpool vs Man City Carling Cup Preview

Share - Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+1Pin on Pinterest0

90 minit lagi untuk Liverpool ke Wembley

liverpool vs man city carling cup preview

Liverpool vs Man City

Carling Cup 2nd leg (Aggreget 1-0)
Anfield
26 Jan Khamis 3.45

1st Leg Man City 0-1 Liverpool
Man City 0-1 Liverpool (gambar)

Liverpool telah lakukan terbaik perlawanan pertama di Etihad Stadium setelah menang 0-1 hasil jaringan penalty Steven Gerrard. Namun kelebihan 1 gol ini tidak cukup untuk menghadapi serangan tajam Man City dibantu masalah gol Liverpool. Kenny Daglish patut risau dengan situasi pemainnya selepas persembahan buruk menentang Bolton Ahad lepas. Mereka tewas 3-1 di Reebok Stadium. Liverpool juga terdesak untuk ke Wembley untuk harapan bermain di eropah selepas tempat 4 teratas kian sukar.

Man City masih tanpa Kompany, Adik-beradik Toure dan mungkin juga Balotelli yang dikatakan digantung 4 perlawanan selepas insiden memijak kepala Parker perlawanan terakhir mereka. Man City dibanjiri serangan yang berbakat yang akan buat pertahanan Liverpool tidak duduk diam. Dijangka Mancini akan lebih agggresif dalam serangan mereka. David Silva akan ketuai mereka selepas terlepas perlawanan pertama minggu lepas. Mereka menang ke atas Tottenhem minggu lepas dan mengukuhkan mata sebagai pendahulu liga.

Apakah taktik Kenny Dalgish nanti untuk perlawanan ini? Menentang barisan serangan Silva-Aguero-Nasri mungkinkah taktik 5 pertahanan akan kembali seperti ketika menntang Stoke City? Hmm harap taktik nanti menjadi untuk kembali ke Wembley dan berpeluang menangi piala. Ini juga dapat memadamkan spekulasi Kenny daglish dipecat dan diganti dengan pengurus lain. Sumber mengatakan Martin O’Neil, Jose Mourinho dan Rafa Benitez antara calon menggantikan beliau.

Ramalan: Liverpool 0-0 Man City
Gerrard rasa Liverpool akan main lebih bertahan dan berjaga-jaga.

 

Wan Gerrard: Taktik bertahan atau serangan? Man City sangat kuat sekarang, harap dapat layak ke final. :D

Live Stream Liverpool Vs Man City

Liverpool 2-2 Man CIty

Crystal Palace  0- 1 Cardiff City

 

You may also like...

14 Responses

  1. Rasanya Man City akan perlahankan permainan waktu bertahan dan terus counter attack…jadi Liverpool tak boleh ikut perlahan waktu menyerang…kena bagi diorang tak senang duduk…dan yang oenting jangan terperangkap dengan counter diorang…dan harap defender tak buat silap lagi sebab kalau dengan man city buat silap mau kena belasah ni karang…huhu..tak sabar nak tunggu match. Come on you reds!!!!

  2. muazfaris says:

    agak2 siapa menang ye??

    takkan seri kot?
    Post terbaru muazfaris = Apa kejadahnya buat Blog Contest??My Profile

  3. Seri pun ok…menang lagi bagus ;-)
    Post terbaru redderscreepers = Siapa Juan Agudelo?My Profile

  4. nerang tandang boteli says:

    mancester city pukul habis liverpool.taktik bertahan makan diri.tengok nasib bola bulat.ape2 pn kita sama2 happy tgk game 2.

  5. mancester city serang habis liverpool.taktik bertahan makan diri.tengok nasib bola bulat.ape2 pn kita sama2 happy tgk game 2.

  6. mesti ada yang kalah game nie.seri pun ok..
    Post terbaru nerang tandang boteli = Wordless Wednesday #9 – Mana lagi penting untuk Liverpool?My Profile

  1. January 25, 2012

    [...] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } wangerrard.com – Today, 2:58 [...]

  2. June 6, 2012

    [...] Stream Man City Vs LiverpoolMan City 0-1 LiverpoolSteven GerrardCardiff City 0-1 Crystal PalaceLiverpool Vs Man City 2nd Leg Terima kasih datang ke WanGerrard.comSila tinggalkan komen anda dibawah Jangan lupa Subscribe [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge