“Clicky"

Home » Sukan » Liverpool » Liverpool vs Man City Carling Cup Preview

Liverpool vs Man City Carling Cup Preview

90 minit lagi untuk Liverpool ke Wembley

liverpool vs man city carling cup preview

Liverpool vs Man City

Carling Cup 2nd leg (Aggreget 1-0)
Anfield
26 Jan Khamis 3.45

1st Leg Man City 0-1 Liverpool
Man City 0-1 Liverpool (gambar)

Liverpool telah lakukan terbaik perlawanan pertama di Etihad Stadium setelah menang 0-1 hasil jaringan penalty Steven Gerrard. Namun kelebihan 1 gol ini tidak cukup untuk menghadapi serangan tajam Man City dibantu masalah gol Liverpool. Kenny Daglish patut risau dengan situasi pemainnya selepas persembahan buruk menentang Bolton Ahad lepas. Mereka tewas 3-1 di Reebok Stadium. Liverpool juga terdesak untuk ke Wembley untuk harapan bermain di eropah selepas tempat 4 teratas kian sukar.

Man City masih tanpa Kompany, Adik-beradik Toure dan mungkin juga Balotelli yang dikatakan digantung 4 perlawanan selepas insiden memijak kepala Parker perlawanan terakhir mereka. Man City dibanjiri serangan yang berbakat yang akan buat pertahanan Liverpool tidak duduk diam. Dijangka Mancini akan lebih agggresif dalam serangan mereka. David Silva akan ketuai mereka selepas terlepas perlawanan pertama minggu lepas. Mereka menang ke atas Tottenhem minggu lepas dan mengukuhkan mata sebagai pendahulu liga.

Apakah taktik Kenny Dalgish nanti untuk perlawanan ini? Menentang barisan serangan Silva-Aguero-Nasri mungkinkah taktik 5 pertahanan akan kembali seperti ketika menntang Stoke City? Hmm harap taktik nanti menjadi untuk kembali ke Wembley dan berpeluang menangi piala. Ini juga dapat memadamkan spekulasi Kenny daglish dipecat dan diganti dengan pengurus lain. Sumber mengatakan Martin O’Neil, Jose Mourinho dan Rafa Benitez antara calon menggantikan beliau.

Ramalan: Liverpool 0-0 Man City
Gerrard rasa Liverpool akan main lebih bertahan dan berjaga-jaga.

 

Wan Gerrard: Taktik bertahan atau serangan? Man City sangat kuat sekarang, harap dapat layak ke final. 😀

Live Stream Liverpool Vs Man City

Liverpool 2-2 Man CIty

Crystal Palace  0- 1 Cardiff City