Lawak Bola Sepak

Lawak Bola Sepak

Share - Share on Facebook0Tweet about this on Twitter7Share on Google+0Pin on Pinterest0

Lawak bola sepak , betul atau tidak

Kenapa masa perlawanan bolasepak adalah 45 minit, dan bukannya 30minit ataupun 1 jam (utk separuh masa)?

EPL Festival 2011

Saintis sukan dan pemain-pemain veteran juga tidak dapat memberikan jawapan yang tepat. Di dalam kemusykilan tersebut, ada seseorang yang memberikan jawapan yang boleh diterima. Dia menjawab….”Sebab mengapa bolasepak dimainkan dalam 45 minit ialah…

Terdapat 2 pasukan didalam setiap perlawanan dan ada 11 orang pemain disetiap pasukan. Setiap pemain mempunyai “2 biji bola” dan membawanya setiap masa semasa bermain didalam padang. Jadi, jumlah kesemua bola untuk kedua-dua pasukan ialah 44 biji bola. Terdapat sebiji bolasepak yang digunakan didalam perlawanan. Oleh itu, jumlah keseluruhan ialah 45 biji bola = minit.

Masuk akal?
Kadang-kadang ada masa tambahan selama 2 minit…itu adalah “bola referee”! haha
Tetapi kalau gadis-gadis pula yang main bola camne? =P

13 Responses

  1. Darion Daron says:

    welldone bro(=+=)mai la ke blog aku
    LIVERPOOL ,THE REDS, THE KOP DaHulu kInI dAN selaMAnYa (penulis Rasmi bagi BLOG my-liverpoolfc.com)

  2. eeqa~ says:

    hahaha! LAWAK!
    masuk akal gak kan? hehehehehe~
    macam mane boleh dpt idea nieyh? hee~

  3. The Sharkox says:

    Oka..make sense…kalau perempuan main bola pun make sense juga, just tuka 'bola' dorang ke bahagian atas..hahaha

  4. Wan Gerrard says:

    eeqa:
    hehe masuk akal kan, layan je =P

    The Sharkox:
    hehe betul2, 'bola' di atas =P
    make sense sekarang

  5. AreDa says:

    oiittttt!!!

  6. Solihin Zubir says:

    ahahaha.. bijak betol!
    samne la diorg bley terpikir nk wat lawak bodoh tu.. hehe..

  7. Wan Gerrard says:

    Areda:
    Oit2

    Darion Daron:
    Orait bro, Gerrard datang nanti. YNWA

    Solihin Zubir:
    hahaha saintis pun xtau nak jawab camne =P

  8. saya_arief says:

    hahaha.masuk akal.
    :D

  9. Wan Gerrard says:

    saya_arief
    hehee :P

  10. zik says:

    haha betul jugak kata sharkok tuh… logik2…
    Post terbaru zik = Persiapan diri sebelum menjelang ramadhan (ilmu)My Profile

  11. ohcikgu says:

    hoho..lawak ni tak leh bagitau budak sekolahh. haha..
    Post terbaru ohcikgu = (Terkini) Semakan Keputusan UPU Kemasukan IPTA lepasan STPM/Matrikulasi 2011/2012 secara online dan SMSMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge