Kisah Lucu Si Nenek

Kisah Lucu Si Nenek

21
Ini adalah entry lawak yang ingin dikongsi bersama.

Happy “20th” Birthday

Jastin Bubir yang menetap di Amerika pulang ke kampung halamannya di Malaysia kerana mendapat berita yang neneknya mahu mewasiatkan dan mewarisi sesuatu kepada beliau. Jastin Bubir gembira mendengar berita tersebut dan akhirnya sampai juga ke kampung walaupun sesat.

Nenek Gaga: “Cucuku Jastin Bubir, nenek sudah tak larat lagi nak berfesyen pelik-pelik lagi. Nenek nak berkebun pun dah tak larat ni, lenguh tangan. Baik nenek tengok AF 9 je sekarang. Jadi sebelum apa-apa jadi kat nenek, kamu usahakan la kebun tu ye cu”

Jastin Bubir: “Nenek, jangan cakap begitu..Mana ada orang gila fesyen dari nek..tapi..(berbisik sendiri) bagus gak.

Nenek Gaga: “Takpe cu, nanti di kebun tu segala benda tolong jaga baik-baik ye. Banyak benda nenek bela kat situ. lembu, kambing, ayam dan banyak lagi la cu. Dari sini la nek buat baju daging aritu, kesian lembu nenek tu. Beruno Mas namanya.”

Jastin Bubir: “Baiklah nek, jangan bimbang nanti JasBir (Gabungan Jastin dan Bubir) tolong usahakan. dah ada plan nak buat pe dah ni..Kat mana kebun nyer nek, tak sabar nak jadi petani yang rajin. (tiru gaya Oh Yeah, tangan di dada, mata pandang ke atas).

Nenek Gaga: “Bagus cucu nenek ni, sayang lebih2 ni. (sibuk nak tiru gaya Oh Yeah gak). Nah amek ni”

Jastin Bubir: “Apa ni nek?”

Nenek Gaga: “Kamu balik nanti bukak la FACEBOOK ye, jaga FARMVILLE nenek tu. tu email dengan password nyer la cu. jangan lupa siram hari-hari ea”

Jastin Bubir: “Err nenek ni!, malas la nak nyanyi live kat Malaysia nanti. merajuk huh! “

Begitula kisah lucuyang diedit Gerrard.
Sorry lately sangat busy dan jarang blogwalking. 
Stay Sealthy Guys ^_^

21 Comments

Leave A Reply