“Clicky"

Home » Sukan » Keputusan Real Madrid vs Bayern Munich Cl Semi Final 2nd Leg

Keputusan Real Madrid vs Bayern Munich Cl Semi Final 2nd Leg

Separuh AKhir kedua UEFA Champions League

uefa champions league

Perlawanan 1st Leg

Dengan Barcelona telah tersingkir dari Champions League di tangan Chelsea semalam, kini perlawanan antara siapa bakal menjadi lawan Chelsea di perlawanan akhir Champions League.

Bayern Munich menang di tempat sendiri namun Real Madrid berjaya perolehi 1 gol penting di tempat lawan dan akan bermain di Bernabeu. Gol jaringan Ribery dan Gomez untuk Beyern dan Ozil jaringkan gol untuk Madrid.

Real Madrid (3) 2-1 Bayern Munich (3)

Penalty 1-3

Ronaldo (2) – Robben

Stadium Bernabeu

Pengurus Real Madrid yang sebelum ini membimbing Inter Milan mengalahkan bayern Munich ketika musim 2010 final dan cuba untuk singkarkan mereka untuk bertemu bekas kelabnya Chelsea di akhir. Bayern yang terlepas kejuaraan liga di tangan Borussia Dortmund akan ke perlawanan ini pertahankan kelebihan gol mereka untuk ke final yang akan dimainkan di stadium di tempat sendiri.

Jangan lupa saksikan perlawanan hebat ini di Astro 812 832HD 2.45 pagi nanti. 🙂

Bayern Munich layak ke final Champions League

Bayern Munich menang penentuan sepakan penalti selepas kedua-dua pasukan terikat 3-3 di Bernabeu. Ronaldo meletak pasukan tuan rumah di hadapan dua gol sebelum Robben memberi kedudukan seri aggreget. Perlawanan bersambung sehingga ke sepakan penalti dan Bastian Schweinsteiger meletakkan pasukannya di final 19 Mei nanti menentang Chelsea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *